Doorgaan naar hoofdcontent

Karunalaya en Bangalore

Karunalaya is een leuke plek met hele lieve mensen, maar voldoet niet aan de verwachtingen en de eisen van een derde jaars stage. Het feit dat ik de kinderen super weinig zie maakt mijn stage erg lastig. Veel gesproken met de vorige vrijwilligers en ook zij hadden een gevoel van nutteloosheid. Met school en Samen (de organisatie waarmee ik weg ben) hierover gesproken en hun laten meedenken. Heb nu contact met een nieuw project waar meer mogelijkheden zijn en waar de kinderen de hele dag aanwezig zijn. Het zou een optie zijn om mijn stage daar voort te zetten. We zijn aan het plannen om het project te bekijken. Hoe meer er gesproken wordt over weg gaan nu Karunalaya hoe meer ik denk aan die lieve kinderen. In een maand heb ik al een band met sommige opgebouwd waar ik dan eigenlijk geen gedag van wil zeggen. Zo ook toen we thuis kwamen van ons eerste trip, waar ik zo meer over vertel. De kinderen waren super blij om ons weer te zien.
Maar goed, dan moet ik denken aan wat mijn tante zei; op elk project zitten die schattige kinderen. En dat is ook weer zo. Wanneer het zo door gaat, zal ik mijn stage niet halen en leer ik te weinig en dat geeft de doorslag. 

Ik heb zo veel gedacht en gesproken over Karunalaya en stage dat het zo vrijdag was. En op vrijdag ben ik met de nachtbus naar Bangalore (sinds 2014 weer Bengalure) geweest. De nachtbus, ik vond het in het begin spannend, maar er was eigenlijk niets aan. We hadden een sleeper gekozen, iets duurder maar daardoor wel een bed. Het beviel mij prima. Ik heb niet echt geslapen maar wel lekker kunnen rusten. Een bus wiebelt veel te veel om goed te slapen, maar we waren voor mijn gevoel zo in Bengalure, terwijl het toch wel 7 uur in de bus was. 
Heb heel erg genoten van de 3 dagen Bengalure. Met de meiden die via school naar India zijn hadden we een hotel geboekt om samen Holi te vieren. Heb het erg naar mijn zin gehad.  Even met andere mensen praten en slapen, het leek op een feest dat eeuwig duurde. Veel nieuwe dingen geprobeerd. Het indiase eten viel mij erg tegen op het project, het is altijd rijst met een curry en dit weekend heb ik gezien dat er veel meer is dan dat. Was erg fijn om te onderzoeken het niet alleen rijst is en te merken dat mijn maag daar wel goed op reageert. Op zaterdag naar een Holi festival geweest. Was eerst wat stijf en heel rustig. Maar later, toen we andere mensen gingen bekogelen met de gekleurde poeders werd het super leuk. Oh op mijn buik zit dat poeder nog. De kleurtjes willen er niet echt af. Holi is een feest dat Hindoestaanse mensen, vaak in het noorden van India, vieren. Zij vieren de eerste lentedag van de maankalender. Men doet dit door gekleurd water en gulal (gekleurd poeder) naar iedereen te gooien die binnen handbereik is. Vreugdevuren worden de avond ervoor aangestoken om de ondergang van Demoness Holika (de winter) te symboliseren. Wanneer je daar dus aan meedoet zie je eruit als op deze foto's. 

Lalbagh Botanical Gardens  
Zondag hebben we met z'n alle de toerist uitgehangen en hebben we de mooie plekken gezien die Bengalure te bieden heeft. Zo hebben we een fort, moskee en tempels gezien. Daarnaast zijn we naar een heel mooi park geweest. Het was prachtig, maar de apen die kwamen om je heen vliegen omdat ze wisten dat je eten had. Ik schrok erg van deze apen haha, het waren er ook erg veel ineens. Ik denk een stuk of 15/20. 's Avonds hebben we heerlijk gegeten. Had op dat moment echt het vakantiegevoel. Met vriendinnen in een chique restaurant, alleen maar gezelligheid. Heb daar erg van genoten. Maandags wilde we naar The Hills, maar dat bleek een te lange route te zijn. We zijn uiteindelijk beland bij een grote shoppingmall waar de tijd erg snel ging. Voor we het wisten moesten we alweer inpakken om de bus te halen. Het was een weekend wat ik even nodig had. Ik kan nu weer met goede moed verder.

Reacties

  1. Wow, supergaaf om een echt Holi-festival mee te maken. Wat een volijke beelden met al die kleurtjes! Je ziet het in films en videoclips, maar als je er dan echt deel van uitmaakt....!
    Wat fijn dat je maag weer is bijgetrokken en dat je weer wat ander eten hebt kunnen proeven.
    Goed dat je meer inhoud zoekt voor je stage. Ben benieuwd hoe snel dit soort dingen gaat.
    Fijn om je verhalen te lezen! X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

De tweede week

Een week achter de rug met dubbele gevoelens. Maandags hadden we een lunch die erg pittig was. Mijn maag vond het net even te veel van het goede en ik ben de hele week ziek geweest. De eerste twee dagen op bed blijven liggen en daarna wel met de jongens activiteiten gedaan. Vanaf vrijdag ging het stukken beter. Omdat ik mij een beetje op de achtergrond hield, was ik veel aan het observeren. Er vielen een aantal dingen op; zoals hoe de kinderen en leiding drinken. Zij doen dat niet met de beter naar de mond toe, maar ze gieten het water (wat ze het meeste drinken) in hun mond. Verder zijn er nog meer dingen die mij verbazen. Indiase mensen zeggen geen ja, maar gaan met hun hoofd een aantal keer heen en weer. Nu ben ik erachter dat het ja betekent, maar in het begin dacht ik dat ze steeds nee bedoelde. Er verwarrend als je dat niet weet. Verder lopen er kippen, eenden, hanen, muizen en eekhoorns rond over het terrein waar de kinderen voetballen en spelen. De kippen zijn nuttig, omdat z

Het is bijna zo ver

Jaaaaa, over een paar dagen is het zo ver. Woensdag vlieg ik naar het verre Aziƫ om stage te gaan lopen in India. Super spannend allemaal. Via deze weg wil ik jullie op de hoogte houden van mijn avontuur en belevenissen. Tot over een paar dagen

Laatste loodjes

Het is vandaag 23 juni 2017. Over 2 weken zit ik in het vliegtuig naar huis. Dan zit mijn avontuur erop. Ik ben 5 maanden van huis weg geweest. Heb 5 maanden veel geleerd over mijzelf en over wie mijn vrienden zijn. Ik heb 5 maanden mogen genieten van India, de cultuur, de mensen, het eten en het weer. Het voelt al alsof ik aan het afronden ben hier, terwijl ik nog 13 dagen heb. Maar vandaag heb ik er al 134 dagen opzitten. Wat zijn dan die 13 dagen, helemaal niets. Ik ben ook aan het afronden omdat ik net mijn school heb afgerond. Mijn stage is behaald, jeeeeej. Dat is ook waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest. Ik ben hier zo veel te weten gekomen over mijzelf en de wereld. Ben ook wel nieuwsgierig geworden naar de wereld. Nu is het tijd om extra te gaan genieten. Geen verplichtingen meer, het harde werken is beloond. Ik kan nu de laatste 13 dagen gaan doorbrengen met mijn kleine aapjes die het super leuk vinden om allerlei activiteiten te doen. Die activiteiten ga ik