Doorgaan naar hoofdcontent

Bezoek vanuit Nederland

Na de mooie week in Kerala, weer terug in Chennai. Aantal activiteiten gedaan zoals olifanten maken met de kinderen en spelletjes doen. Nu het summercamp is hebben de kinderen elke dag scouting. Een deel van het vind dit leuk een ander deel niet. Elke keer als ze het zelfde ritueel moeten doen, zie ik sommige zuchten en kreunen. Heel grappig om te zien. 
Een dag later kwamen de meiden ineens op bezoek. Ze hadden allerlei spullen mee en ik begreep er niets van. Uit het verhaal van de oude man haalde ik dat er iets was met de gemeente, maar wat precies. Geen idee. Later kwam de ouders van de kinderen en de meiden werden meegenomen naar huis. Op 2 meiden na, werden alle kinderen opgehaald. Ik vond het leuk om al die ouders te zien. Of zij dat ook vonden, dat weet ik niet hahah. Ik probeerde in ieder geval met hen te communiceren, ook al was dat erg lastig. Later hoorde wij het verhaal van de directeur. Het gebouw waar de meisjes in wonen is van de gemeente. Die willen een bewijs hebben dat het gebouw van de meisjes veilig is om te wonen. Maar omdat het gebouw van de gemeente is en niet van Karunalaya, heeft de gemeente deze papieren en wij niet. Toch zegt de gemeente dat wij die hebben en op moeten leveren. Dat is niet zo makkelijk want daar hangt een geldsom aan vast. Die geldsom moest er komen, anders zou het gebouw dicht gaan. Vandaar dat de directeur heeft besloten om de meisjes 'vakantie' te geven. Anders had de gemeente met allerlei mensen voor de stoep staan om alle meiden uit het gebouw te 'gooien', zo noemde hij het. Hij ging nu een manier vinden om het geld bij elkaar te zoeken om de opvang voor de meiden te regelen. Niet alle meiden konden worden opgehaald. Dit omdat hun thuissituatie zodanig slecht was om naar terug te kunnen. Dit waren 2 meisjes die zeer blij waren om niet naar huis te hoeven. Ik had niet het lef om te vragen waarom dat was. Het leek alsof er iets vreselijks aan de hand was. 

Op 2 mei kwamen de ouders en vriendin van Bo. Na een lange vliegreis konden wij hen ontvangen op het vliegveld van Chennai. Na uitgerust te hebben, kregen de meiden een deel van de spelletjes die zij hadden meegenomen vanuit Nederland. Bedankt allemaal voor het verzamelen daarvan. De meiden waren er heel blij mee. De volgende dag naar Marina Beach geweest. De brandende zon zorgde ervoor dat het zand erg heet was. De harde wind die er stond maakte dat er hele hoge golven waren. Even niet opletten en jahoor, daar was een grote golf. Mijn hele broek was nat. Niet dat het erg is met deze temperaturen. Het gaat nu hard namelijk. We naderen het hoogtepunt. 

En op 4 mei vlogen we naar Delhi voor onze reis. De planning was als volgt:
Donderdag 4 mei
Dilli Haat

Vrijdag 5 mei
Red fort
Smritit Rajghat

Zaterdag 6 mei
Humayuns tombe
Gurundwara bangla sahib

Zondag 7 mei
National Zoological Park Delhi

Maandag 8 mei
Naar Jaipur reizen

Dinsdag 9 mei
Amber fort

Woensdag 10 mei
Elefantastic

Donderdag 11 mei
City place
Place of wind

Vrijdag 12 mei
Naar Agra reizen

Zaterdag 13 mei
Taj Mahal
Agra fort

Zondag 14 mei
Naar Delhi reizen

Maandag 15 mei
Flight from Delhi 06.05 to Chennai 08.50

Ik had deze blog erop willen zetten voordat ik ging reizen. Is niet gelukt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Laatste loodjes

Het is vandaag 23 juni 2017. Over 2 weken zit ik in het vliegtuig naar huis. Dan zit mijn avontuur erop. Ik ben 5 maanden van huis weg geweest. Heb 5 maanden veel geleerd over mijzelf en over wie mijn vrienden zijn. Ik heb 5 maanden mogen genieten van India, de cultuur, de mensen, het eten en het weer.

Het voelt al alsof ik aan het afronden ben hier, terwijl ik nog 13 dagen heb. Maar vandaag heb ik er al 134 dagen opzitten. Wat zijn dan die 13 dagen, helemaal niets. Ik ben ook aan het afronden omdat ik net mijn school heb afgerond. Mijn stage is behaald, jeeeeej. Dat is ook waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest.

Ik ben hier zo veel te weten gekomen over mijzelf en de wereld. Ben ook wel nieuwsgierig geworden naar de wereld. Nu is het tijd om extra te gaan genieten. Geen verplichtingen meer, het harde werken is beloond.

Ik kan nu de laatste 13 dagen gaan doorbrengen met mijn kleine aapjes die het super leuk vinden om allerlei activiteiten te doen. Die activiteiten ga ik nog …

Trichy en Kerala

WAUW, wat een week heb ik achter de rug. Dit was een week om nooit te vergeten. Ik heb dingen gezien die ik niet zou durven dromen. Daarnaast ook weer een andere kant van India gezien, die ik liever niet zag. Ik zal bij het begin beginnen:
Zondag 16 april ben ik samen met Bo naar Trichy gegaan. Daar wonen de meiden die via school naar India zijn gekomen. Dit was al een heel gebeuren, want de site van de bus lag er steeds uit waardoor wij niet konden boeken. Zaterdagavond hadden we pas ons ticket, maar we konden er heen dat was het belangrijkste. Dit was leren omgaan met de cultuur hier, het komt wel en het komt wel goed! Bij aankomst werden zo super leuk ontvangen met een ‘Welkom thuis, Bo en Marleen’ bord en een heerlijke paasbrunch. Op maandag hebben we hun eerste stageplek gezien. Dit was op een school voor kinderen met een beperking. De meiden verzorgen Engelse lessen aan bijvoorbeeld dove kinderen. Heel mooi om te zien hoe zij dat doen. het was jammer dat de kinderen de rest van de…

Verjaardag en scouting kamp

Ja ja, weer een klein berichtje uit India.
Het eerste wat ik heb meegemaakt is mijn verjaardag. Op 21 mei werd in 22 jaar en dat moest gevierd worden. De ouders van Bo waren op dat moment nog in India en hadden stroopwafels meegenomen. Die wilde ik uitdelen aan de meiden. In de ochtend namen we een auto-riskja naar de meiden. Die waren heel blij om ons te zien. Ik had geprobeerd om mijn sari aan te doen. Dat was werkelijk onmogelijk. Gelukkig wilde de meiden mij helpen. Ik werd helemaal in de watten gelegd, mijn haar werd gedaan, de sari werd aangedaan, ze wilde zelfs make-up op doen. Dat heb ik afgewezen, maar ze vonden het erg leuk om te doen. In de tussentijd hadden ze de opdracht gekregen om iets voor mij te maken. Ik heb een aantal prachtige knutselwerkjes gekregen die ik zeker mee naar huis wil nemen. Ze vonden de stroomwafels erg lekker trouwens.
Toen gingen we weer terug naar de jongens. Die waren ’s ochtends al heel opgewekt en vonden het niet leuk dat ik eerst naar de meiden…